Spring naar inhoud

LEADER Oost-Groningen

Voor een leefbaar, economisch sterk en vitaal Oost-Groninger platteland

LEADER Oost-Groningen is een Europees subsidieprogramma en ondersteunt initiatieven van inwoners, ondernemers en organisaties uit de regio Oost-Groningen op het gebied van economie, leefbaarheid en klimaat.

Bij het zien van het vervallen en verpauperde station van Zuidbroek krijgen Rowin en Jolanda de kriebels. Het is eind 2000 en het station zal afgebroken worden. Het jonge stel besluit een stichting op te richten om het gebouw te behouden en er een spoorwegmuseum van te maken. Met succes. Het museum draait inmiddels bijna tien jaar, is geliefd en functioneert volledig met vrijwilligers. Nu echter de energieprijzen zo enorm stijgen, moet er iets gebeuren om het vol te kunnen houden. Besloten is om te verduurzamen, waarbij de steun van LEADER zeer welkom is.

Projecten

Wilt u weten welke initiatieven er zoal in Oost-Groningen worden ontwikkeld? Kijk dan eens in het overzicht van projecten. Er worden continue nieuwe projecten toegevoegd. U kunt er nieuwe ideeën opdoen, samenwerkingsmogelijkheden ontdekken of contactgegevens vinden.

Bekijk alle projecten